Muschi Chateaubriand
PrinteazaMuschi Chateaubriand din: muschi de vita, unt, sare, piper.
- 1 kg muşchi de vită
- 1 lingură cu unt
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Muşchiul se şterge cu un prosop curat, înmuiat în ţuică. Aşezaţi carnea pe un fund de lemn şi tăiaţi pe lung câte o fâşie subţire de pe părţile laterale.
Partea groasă din mijloc o ungeţi cu puţin unt şi o pipăraţi uşor, apoi o prindeţi de părţile subţiri pe care le-aţi tăiat. Legaţi muşchiul cu aţă curată, puneţi-l pe grătar dublu ca să-l puteţi întoarce des.
Puneţi grătarul direct pe jar pentru ca friptura să prindă crustă, dar o frigeţi înălţând grătarul, pentru ca să se pătrundă fără să se ardă.
Friptura este gata după 3/4 oră. Scoateţi aţele, lăsaţi carnea pe fundul de lemn, scoateţi părţile laterale care s-au ars, ungeţi partea din mijloc cu unt, săraţi după voie şi tăiaţi-o felii.
Serviţi friptura cu legume sote, salată verde şi vin roşu.
Pofta buna!