Muschi Chateaubriand

Printeaza

Muschi Chateaubriand din: muschi de vita, unt, sare, piper.

Ingrediente:Muschi Chateaubriand

  • 1 kg muşchi de vită
  • 1 lingură cu unt
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Muşchiul se şterge cu un prosop curat, înmuiat în ţuică. Aşezaţi carnea pe un fund de lemn şi tăiaţi pe lung câte o fâşie subţire de pe părţile laterale.

Partea groasă din mijloc o ungeţi cu puţin unt şi o pipăraţi uşor, apoi o prindeţi de părţile subţiri pe care le-aţi tăiat. Legaţi muşchiul cu aţă curată, puneţi-l pe grătar dublu ca să-l puteţi întoarce des.

Puneţi grătarul direct pe jar pentru ca friptura să prindă crustă, dar o frigeţi înălţând grătarul, pentru ca să se pătrundă fără să se ardă.

Friptura este gata după 3/4 oră. Scoateţi aţele, lăsaţi carnea pe fundul de lemn, scoateţi părţile laterale care s-au ars, ungeţi partea din mijloc cu unt, săraţi după voie şi tăiaţi-o felii.

Serviţi friptura cu legume sote, salată verde şi vin roşu.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.