Muşchi, costiţă, şuncă si slănină afumate
PrinteazaCureţi de slănină muşchiuleţii şi costiţa, iar şuncile şi spata le laşi cu slănină şi şorici. Slănina cea mai bună pentru afumat este cea de pe burtă. Aşezi carnea şi slănina într-un vas larg la gură, presari sare grunjoasă, conservant pentru carne şi coriandru.
Poate te intereseaza si Tăierea, părlirea sau opărirea porcului
La un porc de 100-110 kg intră 3-4 kg sare şi 200 g coriandru. Aşezi bucăţile cât mai strâns ca să nu pătrundă aerul printre ele.
La ţii astfel 10-12 zile într-un loc nici prea rece, nici prea cald, apoi le laşi să se zvânte pe prăjini 2-3 zile la aer.
După ce s-au zvântat, le freci cu usturoi pisat, boia de ardei şi piper pisat. Le pui apoi la fum mai întâi pe prăjini (ca la zvântat în aer) pentru 1 zi, apoi în afumătoare 3-4 zile.
Dacă nu are aer, carnea capătă un gust amar. Carnea trebuie să se afume pe îndelete mai multe zile.
Poftă bună!