Muşchi cu ciuperci cu foitaj cu garnitură de cartofi ducesa, ciuperci prăjite pe crutoane şi salată brezată

Printeaza

Muşchi cu ciuperci cu foitaj cu garnitură de cartofi ducesa, ciuperci prăjite pe crutoane şi salată brezată

Ingrediente:Muşchi cu ciuperci cu foitaj cu garnitură de cartofi ducesa, ciuperci prăjite pe crutoane şi salată brezată

  • 1,200 kg muşchi de vacă mai subţire
  • 500 g ciuperci
  • 6-8 bucăţi salată verde
  • 80 g şuncă crudă
  • 300 g cartofi
  • 3 gălbenuşuri
  • sare
  • piper
  • nucşoară
  • 250g unt
  • 200 g aluat
  • 8-10 crutoane rotunde mici prăjte
  • 1/2 lingură de făină
  • 1 legătură de mărar

 

Mod de preparare:

Muşchiul se curăţă şi se înăbuşă 4-5 minute, apoi se dă la rece. Se sotează în unt cozile de ciuperci, bine spălate, tăiate felii se dă sare, piper şi se amestecă cu 2 linguri sos alb gros, apoi se dau la rece.

Se întinde (pe scîndură presărată cu făină) foitajul dreptunghiular, se aşază muşchiul pe foitaj apoi ciupercile peste muşchi şi se înveleşte cu foitajul.

Se pune în tavă şi se unge cu gălbenuş, sc fac ceva figurine tot din foitaj cu care se decorează; se dă la cuptor 25-38 minute.

Se aşază tăiat pe un platou şi se garniseşte cu cartofi ducesa, ciupercile prăjite pe crutoane, salata brezată cu unt şi şuncă crudă. Separat la sosieră se serveşte un sos picant.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.