Muschi cu sos de vin
PrinteazaMuschi cu sos de vin din: muschi, ceapa, unt, vin, piper, sare.
- 600 g muschi
- 1 ceapă
- unt 50 g
- vin 250 ml
- piper boabe 5-6 bucăţi
- foi de dafin 2-3 bucăţi
- sare după gust.
Mod de preparare:
Muşchiul bine curăţat de pieliţe se sărează şi se prăjeşte într-o tigaie cu unt (tăiat în felii după dorinţă), împreună cu ceapa tăiată mărunt.
După ce s-a rumenit, se scoate şi se prepară sosul (chiar în tigaia unde a fost fript) din vin, puţină apă, piper şi foi de dafin. Eventual se pot adăuga puţină făină şi mărar tăiat la cuţit.
Sosul poate fi turnat peste muşchi sau servit alături, într-o salatieră, astfel încât fiecare persoană să ia cât doreşte.
Pofta buna!