Muschi la cuptor cu garnitura de mere

Printeaza

Muschi la cuptor cu garnitura de mere din: sirop de artar, mustar, zahar brun, pulpa de porc, mere, ceapa, cidru si supa de pasare.

Ingrediente:

  • 1/4 ceasca de sirop de artar
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri zahar brun
  • 1,5 pulpa de de porc cu piele
  • 3 mere mari
  • 1 ceapa
  • 250 ml cidru
  • 1 dl supa de pasare

 

Mod de preparare:

Se amestecă siropul de arţar cu muştar şi zahăr. Se curăţă pulpa de şorici, cu un cuţit ascuţit, car se păstrează stratul de grăsime.

Se fac pe el tăieturi în formă de cruce. Se aşază într-o tavă şi se unge cu glazura de mai sus, folosind o pensulă.

Restul de glazură se toarnă în tavă.

Se decojesc merele şi se curăţă de cotoare; se adaugă în sos, împreu­nă cu feli de ceapă.

Se stropeşte friptura cu cidru şi supă şi se coace cea 1 oră în cuptorul încins la 80 °C.

Se aşază carnea pe un tocător de lemn şi se lasă să se odihnească la cald 15 min.

Se strecoară, sosul şi se dă în clocot până ce-şi reduce vcolumul la jumătate. Se taie friptura felii şi se stropeşte cu sos; se serveşte cu garnitura de mere şi ceapă.

Muschi la cuptor cu garnitura de mere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.