Inainte de apariţia frigiderelor, când oamenii doreau să trimită în dar carne de căprioară, cel mai simplu mod era să o îmbrace într-o crustă de aluat şi să o trimită sub forma unor plăcintele. Există mai multe relatări în care se menţionează acest obicei de a trimite plăcinţele dintr-o parte într-alta a ţării şi chiar […]
Muschi de caprioara cu ceapa
PrinteazaMuschi de caprioara cu ceapa din: muschi de caprioara, slanina, ceapa, morcovi, zeama de carne.
- muşchi de căprioară
- 200 g de slănină
- o ceapă
- 2 morcovi
- 500 ml de zeamă de carne
Mod de preparare:
Muşchiul de căprioară se împănează cu slănină şi se pune la fiert înăbuşit, în cratiţă, împreună cu o ceapă tăiată în două, felii de morcov şi zeamă de carne sau apă.
După ce carnea este gata, se lasă să se răcească în zeama în care a fiert şi se serveşte. Cotletul de căprioară se prepară la fel.
Pofta buna!
Poate iti place si:
Pulpa de caprioara fusion
In ultimii 20 ani, echipe de bucătari neozeelandezi au călătorit prin toată lumea pentru a-şi face cunoscută experienţa în materie de preparare a cărnii de căprioară. Dornici să găsească noi moduri de a găti acestâ carne, ei au creat reţete surprinzătoare, combinând ingredientele asiatice cu cele europene. Drept răspuns la această provocare, bucătari din toate […]
Biryani cu carne de caprioara
Incepând din anul 1834, aproximativ 500 000 de indieni, în special din regiunile Bihar şi Uttar Pradesh, au emigrat în Mauritius pentru a lucra. Pe lângă limba şi cultura lor, ei au adus şi mâncărurile indiene specifice, printre care biryani. Mauritius este însă o fostă colonie franceză, francezii fiind cei care au adus în această […]