Muşchi de căprioară cu vin roşu
PrinteazaO reteta de muschid e caprioara cu vin rosu din: muschi de caprioara, telina, morcovi, ulei de masline extravirgin, foaie de dafin, sare, piper, vin rosu, telina, morcov, ceapa, malai si seminte de fenicul.
- 600 g muşchi de căprioară
- 50 g ţelină
- 50 g morcovi
- 50 g ceapă
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 foaie de dafin
- sare şi piper
pentru marinată:
- 1 pahar vin roşu
- 50 g ţelină
- 50 g morcov
- 50 g ceapă
pentru mămăligă:
- 150 g mălai
- 500 ml apă
- 1 linguriţă seminţe de fenicul
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare
Mod de preparare:
Taie carnea bucăţi mici, pune-le într-un castron în care ai pregătit marinata (din vin, ţelină, morcov şi ceapă tăiate cuburi) şi lasă-le peste noapte.
Incinge uleiul într-o cratiţă şi căleşte legumele tocate indicate pentru muşchi împreună cu foaia de dafin într-o tigaie; adaugă carnea scoasă din marinată şi scursă şi prăjeşte-o 5 minute.
Strecoară vinul de la marinată şi toarnă-1 peste carne. Pune sare şi piper, după gust, şi lasă la fiert, la foc mic, circa 25 de minute.
Pune la fiert, într-o crăticioară, apa pentru mămăligă. Când dă în clocot, adaugă sarea, seminţele de fenicul, toarnă mălaiul în ploaie, amestecând permanent cu un tel. Fierbe-o până când obţii un amestec compact şi omogen. Adaugă uleiul şi amestecă, apoi, cu ajutorul a două linguri înmuiate în apă, formează găluşte de mămăligă.
Serveşte carnea cu găluşte calde de mămăligă alături, stropite cu sosul rămas de la prepararea mâncării.
Muşchi de căprioară cu vin roşu
Poftă bună!