Muschi de caprioara fript
PrinteazaMuschi de caprioara fript din: muschi de caprioara marinat, unt, vin, sare, piper, cimbru, tarhon, usturoi.
- 1 kg muşchi de căprioară marinat
- 2 linguri cu unt
- 1 pahar cu vin
- sare
- piper măcinat
- cimbru sau frunze de tarhon
- usturoi
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de păr şi resturi de oase mici, ştergeţi-o cu prosop înmuiat în apă caldă şi bateţi-o cu bătătorul de lemn ca să aplatizaţi muşchiul. Puneţi la marinat pentru 10-12 ore.
Scoateţi carnea din soluţie, ştergeţi-o cu prosop curat şi aşezaţi-o pe fund de lemn, apoi crestaţi pe lung şi ungeţi cu unt înmuiat, săraţi puţin şi condimentaţi cu piper, cimbru, tarhon.
Muşchiul astfel pregătit se pune pe frigare. Frigarea se pune pe jar şi se ţine până când carnea capătă o crustă protectoare. Se întoarce frigarea de mai multe ori, pentru ca friptura să se pătrundă bine.
Când carnea s-a rumenit stropiţi cu vin şi cu mujdei de usturoi.
Pofta buna!