Muschi de cerb cu garnitura de varza rosie cu costita si mere si galuste de cartofi

Printeaza

Muschi de cerb cu garnitura de varza rosie cu costita si mere si galuste de cartofi

Ingrediente:Muschi de cerb cu garnitura de varza rosie cu costita si mere si galuste de cartofi

  • 1.200 kg muşchi de la spinare
  • 250 g slănină
  • 1 kg varză roşie
  • 300 g car­tofi
  • 80 g făină
  • 100 g grăsime
  • 3 mere
  • 80 g costiţă afumată
  • 1 pahar vin
  • 2 linguri smantană
  • 1/4 l supă sau apă
  • 1 lingură oţet
  • 1 ceapă
  • puţin zahăr

 

Mod de preparare:

Se curăţă muşchiul şi se prăjeşte întreg în tigaie pe toate părţile. Cînd s-a răcit se înveleşte în felii subţiri de slănină, se leagă cu sfoară subţire, se pune într-o tavă şi se frige înăbuşit 50 minute.

In tavă se face sosul (dar se mai scurge din grăsime) cu puţină făină, sos de friptură, supă, sare, piper şi vin şi se fierbe 10-15 minute, apoi se strecoară şi se termină.cu smantană.

Carnea se taie cu slănină cu tot, se aranjează pe platou cu varza roşie brezată în prelabil cu costiţă, mere, 1 ceapă, puţin zahăr, supă, 1 lingură oţet, găluşte de cartofi piure de cartofi amestecat cu ouă, făină şi sare găluştele se fierb 8 minute în apă cu sare, se strecoară şi se încălzesc în unt.

Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin peste friptură.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Pare interesant, n-am mai mancat carne de cerb. Cred ca e mai grea putin, nu?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.