Muschi de cerb in foitaj umplut cu ficat cu garnitura de legume de sezon si cartofi
PrinteazaMuschi de cerb in foitaj umplut cu ficat cu garnitura de legume de sezon si cartofi
- 1,200 kg muşchi de cerb
- 400 g ficat
- 1ceapă
- sare
- piper
- 3 ouă
- 80 g ulei
- 1/4 lingură faina
- 1/5 l vin roşu
- 200 g foitaj
- legume de sezon şi cartofi
Mod de preparare:
Se frige muşchiul înăbuşit cu puţin ulei şi puţină apă. Cînd este gata se scoate şi se face sosul cu făină, ceapă tocată, supă, sos şi vin.
Jumătate din sos se strecoară şi se dă la rece şi restul se mai subţiază şi se ţine la cald. Ficatul se sotează eu ceapă şi ulei, se dă prin maşina de tocat şi se amestecă cu 1 1/2 ou, sare şi piper.
Muşchiul se taie pe verticală în trei felii şi între ele se pune pasta de ficat. Se montează la loc muşchiul, se unge cu sosul rece şi se înveleşte în foitaj.
Se aşază pe tavă se unge cu gălbenuş, se mai decorează cu foitajul rămas, din nou se unge cu gălbenuş şi se dă la cuptor moderat 30-35 minute.
Se taie felii groase, se aşază pe.platou, garnisit cu legume de sezon, cartofi.
Pofta buna!
N-as zice nu la un muschi de cerb 🙂