Muschi de cerb in foitaj umplut cu ficat cu garnitura de legume de sezon si cartofi

Printeaza

Muschi de cerb in foitaj umplut cu ficat cu garnitura de legume de sezon si cartofi

Ingrediente:Muschi de cerb in foitaj umplut cu ficat cu garnitura de legume de sezon si cartofi

  • 1,200 kg muşchi de cerb
  • 400 g ficat
  • 1ceapă
  • sare
  • piper
  • 3 ouă
  • 80 g ulei
  • 1/4 lingură faina
  • 1/5 l vin roşu
  • 200 g foitaj
  • legume de sezon şi cartofi

 

Mod de preparare:
Se frige muşchiul înăbuşit cu puţin ulei şi puţină apă. Cînd este gata se scoate şi se face sosul cu făină, ceapă tocată, supă, sos şi vin.

Jumătate din sos se strecoară şi se dă la rece şi restul se mai subţiază şi se ţine la cald. Fi­catul se sotează eu ceapă şi ulei, se dă prin maşina de tocat şi se amestecă cu 1 1/2 ou, sare şi piper.

Muşchiul se taie pe verticală în trei felii şi între ele se pune pasta de ficat. Se montează la loc muşchiul, se unge cu sosul rece şi se înveleşte în foitaj.

Se aşază pe tavă se unge cu gălbenuş, se mai decorează cu foitajul rămas, din nou se unge cu gălbenuş şi se dă la cuptor moderat 30-35 minute.

Se taie felii groase, se aşază pe.platou, garnisit cu legume de sezon, cartofi.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. N-as zice nu la un muschi de cerb 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.