Muşchi de manzat in crustă de aluat
PrinteazaO reteta delicioasa de muschi de manzat in aluat din: foitaj, muschi de manzat, pate din ficat de gasca, kaiser, ou, brandy, sare, piper negru si salata asortata.
- 400 g foitaj congelat
- 800 g muşchi de mânzat (bucată întreagă)
- 200 g pate din ficat de gâscă
- 8 felii de kaiser (prosciutto)
- 1 ou
- 2 linguri brandy
- sare şi piper negru
pentru decor:
- salată asortată (radicchio, rucola)
Mod de preparare:
Decongelează aluatul şi încălzeşte cuptorul la 200° C. Stropeşte muşchiul cu cele 2 linguri de brandy, pune-i sare şi piper, după gust, şi îmbracă-1 în felii de kaiser. Leagă-1 cu aţă de bucătărie şi aşază-1 într-o tavă.
Coace muşchiul în cuptorul încălzit, timp de 20 de minute. îndepărtează aţa de bucătărie şi kaiserul şi lasă carnea să se răcorească. Intinde din aluat o foaie cu grosimea de câţiva milimetri.
Intinde pe toată suprafaţa cărnii pateul de ficat folosind o spatulă umezită, pune-o în centrul foii de aluat şi îmbrac-o în aceasta, lipind bine marginile cu puţin ou bătut.
Din aluatul rămas, formează benzi lungi şi înguste pe care le vei lipi cu ou bătut pe suprafaţa muşchiului. Aşază-1 în cuptorul preîncălzit şi coace-1 până când crusta capătă o culoare aurie. Taie muşchiul felii şi serveşte-1 cald, alături de o salată asortată.
Muşchi de manzat în crustă de aluat
Pofta bună!