Reteta zilei: Muschi de mistret cu pere umplute

Printeaza

O reteta delicioasa de muschi de mistret cu pere umplute din: muschi file de mistret, pere, bacon, ghebe uscate, smantana, ceapa, morcovi, dulceata, vin alb, vin rosu, lamaie, sare, piper si cuisoare.

Muschi de mistret cu pere umplute

Ingrediente:

  • 600 gr muşchi file de mistret
  • 400 gr pere
  • 50 gr bacon
  • 100 gr ghebe uscate
  • 100 gr smântână
  • 100 gr ceapă
  • 100 gr morcovi
  • 100 gr dulceaţă
  • 100 ml vin alb
  • 50 ml vin roşu
  • 1/2 lămâie
  • 20 gr sare
  • 2 gr piper
  • 6 cuişoare

 

Mod de preparare:

Ghebele se pun la în­muiat în apă cu sare, ceapa se toacă mărunt, morcovii se taie în jumătate, apoi feliuţe, iar muşchiul se condi­mentează cu sare şi piper. Pe o tavă se pun muş­chiul, feliile de bacon, ciu­percile scurse, ceapa, mor­covii şi puţină apă, apoi se coc 40 de minute la 180°C.

Muschi_de_mistret_cu_pere_umplute_02

Intr-un vas se fierb vi­nul alb, cuişoarele, coajă şi zeamă de lămâie. Perele se curăţă, se taie în două şi li se îndepărtează cotoarele, apoi se opăresc circa 10 mi­nute în vasul cu vin. Ceapa şi morcovii de lângă carne se scot, se mi­xează, apoi într-un vas se amestecă cu smântână, vi­nul roşu, sare şi piper.

Muschi_de_mistret_cu_pere_umplute_03

Muşchiul copt se feliază şi se serveşte alături de perele umplute cu dulcea­ţă, sosul de legume, baconul şi ciupercile din tavă. Preparatul devine mai savuros dacă lichidul în care au fost opărite perele se strecoară, iar cu el se stropeşte muşchiul în timpul coacerii.

Muschi_de_mistret_cu_pere_umplute_04

Muschi de mistret cu pere umplute

 Muschi_de_mistret_cu_pere_umplute

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Nu am gustat mistret, am inteles doar ca-i carnea de atoasa si tare

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.