Reteta zilei: Muschi de mistret cu pere umplute
PrinteazaO reteta delicioasa de muschi de mistret cu pere umplute din: muschi file de mistret, pere, bacon, ghebe uscate, smantana, ceapa, morcovi, dulceata, vin alb, vin rosu, lamaie, sare, piper si cuisoare.
Ingrediente:
- 600 gr muşchi file de mistret
- 400 gr pere
- 50 gr bacon
- 100 gr ghebe uscate
- 100 gr smântână
- 100 gr ceapă
- 100 gr morcovi
- 100 gr dulceaţă
- 100 ml vin alb
- 50 ml vin roşu
- 1/2 lămâie
- 20 gr sare
- 2 gr piper
- 6 cuişoare
Mod de preparare:
Ghebele se pun la înmuiat în apă cu sare, ceapa se toacă mărunt, morcovii se taie în jumătate, apoi feliuţe, iar muşchiul se condimentează cu sare şi piper. Pe o tavă se pun muşchiul, feliile de bacon, ciupercile scurse, ceapa, morcovii şi puţină apă, apoi se coc 40 de minute la 180°C.
Intr-un vas se fierb vinul alb, cuişoarele, coajă şi zeamă de lămâie. Perele se curăţă, se taie în două şi li se îndepărtează cotoarele, apoi se opăresc circa 10 minute în vasul cu vin. Ceapa şi morcovii de lângă carne se scot, se mixează, apoi într-un vas se amestecă cu smântână, vinul roşu, sare şi piper.
Muşchiul copt se feliază şi se serveşte alături de perele umplute cu dulceaţă, sosul de legume, baconul şi ciupercile din tavă. Preparatul devine mai savuros dacă lichidul în care au fost opărite perele se strecoară, iar cu el se stropeşte muşchiul în timpul coacerii.
Muschi de mistret cu pere umplute
Poftă bună!
Nu am gustat mistret, am inteles doar ca-i carnea de atoasa si tare