Muschi de mistret cu pere
PrinteazaMuschi de mistret cu pere din: muschi file de mistret, pere, bacon, ghebe uscate, smantana, ceapa, morcovi, dulceata, vin alb, vin rosu, lamaie, sare, piper si cuisoare.
- 600 g muşchi file de mistret
- 400 g pere
- 50 g bacon
- 100 g ghebe uscate
- 100 g smântână
- 100 g ceapă
- 100 g morcovi
- 100 g dulceaţă
- 100 ml vin alb
- 50 ml vin roşu
- 1/2 lămâie
- 20 g sare
- 2 g piper
- 6 cuişoare
Mod de preparare:
Ghebele se pun la înmuiat în apă cu sare, ceapa se toacă mărunt, morcovii se taie în jumătate, apoi feliuţe, iar muşchiul se condimentează cu sare şi piper.
Pe o tavă se pun muşchiul, feliile de bacon, ciupercile scurse, ceapa, morcovii şi puţină apă, apoi se coc 40 de minute la 180°C.
Intr-un vas se fierb vinul alb, cuişoarele, coajă şi zeamă de lămâie. Perele se curăţă, se taie în două şi li se îndepărtează cotoarele, apoi se opăresc circa 10 minute în vasul cu vin.
Ceapa şi morcovii de lângă carne se scot, se mixează, apoi într-un vas se amestecă cu smântână, vinul roşu, sare şi piper.
Muşchiul copt se feliază şi se serveşte alături de perele umplute cu dulceaţă, sosul de legume, baconul şi ciupercile din tavă. Preparatul devine mai savuros dacă lichidul în care au fost opărite perele se strecoară, iar cu el se stropeşte muşchiul în timpul coacerii.
Poftă bună!