Muschi de porc afumat

Printeaza

Muschi de porc afumat din: muschi de porc, sare grunjoasa, ulei de masline, usturoi, boia de ardei dulce, piper, cimbru uscat, tarhon uscat.

Ingrediente:

  • 1,5 kg muschi de porcMuschi_de_porc_afumat
  • 1 lingura rasa de sare grunjoasa
  • 4 linguri ulei de masline
  • 5 catei de usturoi
  • boia de ardei dulce
  • piper
  • cimbru uscat
  • busuioc uscat
  • tarhon uscat

 

Mod de preparare:

Speli muschiul de porc si-l pui intr-o tava de plastic, astfel incat acesta sa stea intins in tava. Il presari cu sarea grunjoasa pe ambele parti, pui capacul si dai tava la frigider pentru circa 24 ore.

A doua zi, pregatesti din restul ingredientelor (ulei, usturoiul dat pe razatoarea mica, boia, piper, sare fina, cimbru, busuioc si tarhon) o pasta cu care ungi cei doi muschiuleti, scursi de zeama lasata, ii dai din nou la frigider, de aceasta data pentru 48 de ore. In acest timp, mai intorci carnea de pe o parte pe alta.

Dupa cele 48 de ore trecute, pui carnea in doua carlige, o atarni in camara si o lasi 24 de ore sa se usuce putin. O lasi apoi in afumatoare, intorcand-o din cand in cand pe toate partile.

Servesti muschiuletul afumat alaturi de ceapa rosie, usturoi sau rosii cherry.

Muschi de porc afumat

Muschi_de_porc_afumat

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.