Muschi de porc caramelizat cu ghimbir
PrinteazaMuschi de porc caramelizat cu ghimbir din: muschi de porc, zahar brun, piper cayenne, ghimbir, piper, sare, ceapa, ulei.
- 1 1/2 kg muschi de porc
- 1/2 ceasca zahar brun
- 1 linguriță de piper cayenne
- 1 lingurită praf de ghimbir măcinat
- 1/2 linguriță de piper negru
- 1 lingură de sare
- 1 ceapă medie
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 170C.
Amestecati împreună zahărul brun, cayenne, pudră de ghimbir, piper negru și sare. Jumatate din mixul de condimente il folositi pentru a freca muschiul de porc, iar cealalta jumatate o pastrati deoparte.
Intr-o tigaie de fonta adăugați o lingură de ulei, asezati carnea si rumeniti pe toate partile, apoi transferati la cuptor, timp de 25-30 minute. Întoarceți la jumătatea timpului de gătire.
Apoi scoateți tava și lăsați carnea să se odihnească timp de 10 minute, apoi tăiați carnea de porc în felii subțiri.
Între timp, taiati ceapa în bucăți mari. Încălziți puțin ulei în tigaie si rumeniti ceapa aproximativ 2 minute. Apoi adăugați carnea de porc feliată și amestecati.
Se adaugă mixul de condimente si amestecati sa se caramelizeze.
Pofta buna!