Muschi de porc, cu alune si mandarine
PrinteazaMuschi de porc, cu alune si mandarine din: muschi de porc, alune, madarine, unt, smantana, tarhon, faina, sare, piper.
- 1 kg muschi de porc
- 200 g alune
- 5 mandarine
- 150 g unt
- 6 linguri smantana
- 1 legatura tarhon
- 1 lingura faina
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureti de piele si tendoane muschiul, il speli, presari sare si piper, dupa care il asezi intr-o tava impreuna cu 100 g unt si o cana cu apa. Pui tava in cuptorul incins si coci muşchiul de porc, stropindu-l din cand in cand cu sosul din tava, pana cand se rumeneste frumos.
Separat, intr-o tigaie, topesti untul ramas, adaugi faina, apoi dupa circa 1 minut, cand aceasta incepe sa se ingalbeneasca, torni treptat smantana si amesteci incontinuu, pana cand sosul incepe sa se ingroase. Adaugi zeama de la 1 mandarina si 2/3 din cantitatea de alune sfaramate.
Mai fierbi sosul 5-6 minute, dupa care pui in el muschiul de porc taiat felii. Preparatul il servesti cald, presarat cu tarhon tocat marunt si cu felii de mandarina prajite in unt, circa 1-2 minute.
Muschi de porc, cu alune si mandarine
Pofta buna!