Muschi de porc, cu alune si mandarine

Printeaza

Muschi de porc, cu alune si mandarine din: muschi de porc, alune, madarine, unt, smantana, tarhon, faina, sare, piper.

Ingrediente:Muschi_de_porc_cu_alune_si_mandarine

  • 1 kg muschi de porc
  • 200 g alune
  • 5 mandarine
  • 150 g unt
  • 6 linguri smantana
  • 1 legatura tarhon
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureti de piele si tendoane muschiul, il speli, presari sare si piper, dupa care il asezi intr-o tava impreuna cu 100 g unt si o cana cu apa. Pui tava in cuptorul incins si coci muşchiul de porc, stropindu-l din cand in cand cu sosul din tava, pana cand se rumeneste frumos.

Separat, intr-o tigaie, topesti untul ramas, adaugi faina, apoi dupa circa 1 minut, cand aceasta incepe sa se ingalbeneasca, torni treptat smantana si amesteci incontinuu, pana cand sosul incepe sa se ingroase. Adaugi zeama de la 1 mandarina si 2/3 din cantitatea de alune sfaramate.

Mai fierbi sosul 5-6 minute, dupa care pui in el muschiul de porc taiat felii. Preparatul il servesti cald, presarat cu tarhon tocat marunt si cu felii de mandarina prajite in unt, circa 1-2 minute.

Muschi de porc, cu alune si mandarine

Muschi_de_porc_cu_alune_si_mandarine

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.