Muschi de porc cu andive si vin
PrinteazaMuschi de porc cu andive si vin din: muschi de porc, andive, usturoi, chimen, rozmarin, sare, piper, vin, lamaie, ardei, ulei.
- un kg muşchi de porc
- 4 andive
- 4 căţei de usturoi
- o jumătate de linguriţă de chimen
- un fir de rozmarin
- sare
- piper
- o cană de vin alb sec
- 4 felii de lămâie
- o frunză de dafin
- pătrunjel
- ardei capia
- scorţişoară
- ulei
Mod de preparare:
Carnea se spală, se scurge de apă, se taie în felii şi se unge cu ulei.
Se condimentează, se presară cu rozmarinul tocat, seminţele de chimen şi pudra de scorţişoară. Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru două ore.
Usturoiul se curăţă de foi, se spală, se pisează, apoi se amestecă împreună cu sarea, piperul şi puţin ulei.
Se unge carnea cu acest amestec, se aşază într-o tavă împreună cu o cană de apă şi puţin ulei. Se introduce în cuptor şi se coace la foc potrivit, 30-45 de minute, stropindu-se din când în când cu sucul din tavă ca să nu se usuce.
Cu zece minute înainte de a opri focul se toarnă vinul, se adaugă feliile de lămâie, frunza de dafin, andivele spălate şi tăiate în jumătăţi.
Pofta buna!