Muschi de porc cu lamaie
PrinteazaMuschi de porc cu lamaie
- 600 g muşchiuleţ de porc
- 300 g şuncă
- 1-2 lămâi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Muşchiuleţul se taie felii şi se bate cu ciocanul, apoi se săreazăşi se piperează. Peste feliile de muşchi, se pun câte două felii de şuncă, iar peste şuncă, se aşează câte o felie de lămâie şi se prinde cu o scobitoare.
Se dă tigaia cu puţin ulei, pe flacără, şi fiecare bucată de muşchiuleţ se dă prin făină de grâu, apoi se prăjesc pe ambele părţi.
Separat, în cratiţă, se pun 75 g unt, sare, piper şi un pahar de vin, se adaugă bucăţile de muşchi şi se lasă să dea câteva clocote.
Se servesc decorate cu pătrunjel tocat mărunt şi piure de cartofi.
Pofta buna!