Muschi de porc cu legume si sos
PrinteazaMuschi de porc cu legume si sos din: muschi de porc, ceapa, ardei, anason, usturoi, ghimbir, ulei, orez, ardei iute, zahar brun, piper cayenne, piper, sare, pasta de fasole, sos de soia, ketchup, otet.
- 1 1/2 kg muschi de porc
- 1 ceapă
- 1 ardei verde
- 2 stelute anason
- 4-5 catei de usturoi
- 1/4 bucatica ghimbir proaspăt
- 1 ardei roșu
- 4 linguri ulei
- orez si ardei iute, pentru servire
Pentru marinada:
- 3 linguri de zahăr brun
- 1 1/2 linguriță piper cayenne
- 1/2 lingurita de praf de ghimbir
- 1/2 linguriță de piper negru
- 1 lingură de sare
Pentru sos:
- 1 lingură de pastă de fasole neagră
- 2 linguri de sos de soia
- 1 lingură de ulei
- 3 linguri de ketchup
- 1 lingură de oțet de orez
Mod de preparare:
Pregatiti marinata, amestecand toate condimentele. Dati carnea cu mixul de condimente.
Preîncălziți cuptorul la 170C. Incălziți o tigaie si adăugați 2 linguri de ulei. Rumeniti carnea pe toate partile. Transferati intr-o tava si dati la cuptor timp de 25-30 de minute. Intoarceți carnea de porc la jumatatea timpului.
Între timp, amestecați toate ingredientele pentru sos împreună și pastrati deoparte.
După ce carnea de porc este gătită, scoateți-o din cuptor și lăsați să se odihnească timp de aproximativ 10-15 minute. Taiati apoi în felii subțiri.
Intr-o tigaie, încălziți puțin ulei, adăugați anasonul și lăsați-l să infuzeze uleiul până se încălzește. Adăugați ghimbir și usturoi și gatiti un minut. Incorporati ardeii taiati cuburi si ceapa tocata si rumeniti cateva minute.
Se toarnă jumătate de sos și se amestecă bine. Incorporati carnea de porc și sosul rămas. Amestecati sa se omogenizeze.
Serviti cu ardei iute si orez.
Pofta buna!