Muşchi de porc cu mango
PrinteazaMuşchi de porc cu mango din: muschi de porc, porumb, gulii, morcovi, broccoli, ardei grasi, ceapa, mango, masline, vin, sare, piper, ulei de masline, paturnjel, lamaie.
- 800 g muşchi de porc
- 6 ştiuleţi de porumb mic
- două gulii
- doi morcovi
- 450 g broccoli
- doi ardei graşi
- o ceapă
- două fructe de mango
- 100 g măsline negre
- 150 ml vin alb demidulce
- sare
- piper
- ulei de măsline
- pătrunjel
- o lămâie
Mod de preparare:
Muşchiul de porc se spală, se taie în felii subţiri, se unge cu ulei şi se condimentează. Se aşază într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu şi se introduc la cuptor pentru 30-45 de minute, la foc mediu.
Guliile şi morcovii se curăţă, se spală şi se taie în feliuţe. într-o oală cu apă clocotită se fierb timp de cinci minute bucheţelele de broccoli, morcovii şi feliile de gulii, apoi se scurg şi se pun într-un castron.
Se adaugă ardeii graşi tăiaţi în felii, porumbul tăiat în bucăţele şi opărit cinci minute. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Intr-o cratiţă se încinge ulei şi se adaugă legumele din castron. Se călesc timp de zece minute la foc iute, amestecându-se încontinuu, ca să nu se ardă.
Când legumele au început să se înmoaie se adaugă feliile de mango curăţate de coajă, măslinele, sarea şi piperul după gust. Se mai călesc câteva minute, se toarnă vinul alb şi se fierb cinci minute. Se servesc alături de muşchiul de porc. Mâncarea se serveşte stropită cu suc de lămâie şi presărată cu pătrunjel.
Poftă bună!