Muschi de porc cu omletă

Printeaza

Muschi de porc cu omletă

Ingrediente:Muschi de porc cu omletă

  • 500 g carne de porc
  • 5 ouă
  • 2-3 felii de franzelă
  • 2 cepe
  • 1 cârnat de porc
  • 1-2 linguri smântână
  • 200 ml ulei
  • verdeaţă
  • sare
  • piper
  • puţin chimen pisat sau nucşoară

 

Mod de preparare:

Toci carnea la maşina cu sita deasă, împreună cu feliile de franzelă înmuiate, cu ceapa şi verdeaţa.

Amesteci compoziţia cu 2 ouă, o sărezi şi o condimentezi după gust, apoi o întinzi pe o folie de celofan sau folie de aluminiu.

Separat, pregăteşti o omletă obişnuită: baţi cu telul 3 ouă într-o farfurie cu 2 linguri de apă (laptele întăreşte omleta) şi 1-2 linguri de smân­tână pentru a fi mai pufoasă. Adaug sare, piper, amesteci bine şi o răstomi într-o tigaie cu ulei încins. Laşi să se închege şi dai focul mai încet ca să nu se ardă omleta.

După 1 minut o întorci pe partea cealaltă. Când e gata, o răstomi peste carnea tocată, iar la mijloc aşezi câmatul afumat şi rulezi fără să prinzi folia de celofan. Pui rulada într-o tavă unsă şi o dai la cuptor, la foc mic.

Din când în când, torni ulei peste mladă, pe toată suprafaţa, până îl absoarbe pe tot. Astfel, nu se va desface şi va avea un aspect lucios. Ca garnitură poţi pregăti cartofi natur presăraţi cu mărar, pilaf sau diferite salate.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.