Muschi de porc cu portocale
PrinteazaO reteta de muschi de porc cu portocale si unt, lichior de portocale, seminte de mustar, ceapa, usturoi, smantana, miez de nuca, patrunjel, sare si piper.
- un kg muşchi de porc
- 100 g unt
- 5 portocale
- 180 ml lichior de portocale
- 500 ml apă
- seminţe de muştar
- două cepe
- 4 căţei de usturoi
- 100 ml smântână
- 100 g miezuri de nucă
- pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Portocalele se spală foarte bine cu apă călduţă şi se pun pe un platou. Se rade coaja de la două portocale, se pune într-un castron, se adaugă untul, sarea, piperul şi pătrunjelul tocat.
Se amestecă bine, se unge muşchiul de porc crestat sub formă de felii şi se aşază într-o tavă. Se adaugă apa, sare şi piper după gust, se introduce în cuptor şi se coace 20 de minute la foc potrivit.
Se adaugă câteva fire de pătrunjel, ceapa şi usturoiul curăţate de foi şi tăiate înjumătăţi. Portocalele se storc şi sucul obţinut se toarnă peste carnea de porc împreună cu lichiorul de portocale.
Se presară două linguriţe de seminţe de muştar, se introduce tava în cuptor şi se coace la foc mediu până ce carnea este gata, stropind-o din când în când cu sosul din tavă.
Se serveşte fierbinte, cu un sos din smântână, nuci şi pătrunjel tocat, sare şi piper.
Poftă bună!