Muşchi de porc cu praz
PrinteazaO retea de muschi de porc cu praz, cartofi, vin alb, ceapa, portocale, sos de soia, pudra de nucsoara, scortisoara, sare, piper, ulei de masline si marar
Ingrediente:
- un kg muşchi de porc
- 800 g cartofi
- 300 ml vin alb
- praz
- o ceapă albă
- miere
- două portocale
- sos de soia
- pudră de nucşoară
- două cuişoare
- un beţişor de scorţişoară
- o lămâie
- sare
- piper
- ulei de măsline
- mărar
Preparare:
Muşchiul de porc se spală, se şterge cu un şervet absorbant şi se taie în felii.
Intr-un castron se pun trei linguri de miere, două linguri de sos de soia, sucul de portocale şi o linguriţă de pudră de nucşoară. Se adaugă sare şi piper, două linguri de ulei de măsline, se amestecă şi se ung feliile de carne cu acest sos.
Se aşază într-o tavă tapetată cu folie, se toarnă deasupra sosul rămas, se adaugă cuişoarele, beţişorul de scorţişoară şi se pune vinul
Se introduce în cuptor şi se ţine 45-60 de minute sau până când carnea poate fi pătrunsă de dinţii unei furculiţe.
Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb. Se scurg de apă, se taie în felii mai groase, se amestecă bine cu prazul tăiat în felii subţiri, ceapa tocată mărunt, se stropesc cu ulei, suc de lămâie şi se condimentează.
Se adaugă mărar tocat, se amestecă şi se servesc alături de muşchiul de porc fierbinte.
Muşchi de porc cu praz
Pofta buna!
Un preparat delicious cu muschi de porc. Merita sa-l incercati.