Muschi de porc cu salata
PrinteazaMuschi de porc cu salata din: muschi de porc, varza, castraveti, arpagic, lamai, suc de ananas, usturoi, ghimbir, sos de chilli, ulei, marar, sare, piper.
- un kg muşchi de porc
- o varză albă
- 4 castraveţi muraţi
- 100 g arpagic murat
- două lămâi
- 300 ml suc de ananas
- 3 căţei de usturoi
- o linguriţă de ghimbir ras
- o linguriţă de sos de chilii
- sare
- piper
- ulei de măsline
- mărar
- ulei de alune
Mod de preparare:
Intr-un vas înalt se pune sucul de ananas şi cel de la o lămâie, sosul de chilii şi ghimbirul ras. Se adaugă usturoiul curăţat de foi şi pisat, arpagicul murat, sarea şi piperul după gust. Muşchiul de porc se spală şi se taie în felii subţiri. Se introduc feliile de carne în marinată, se amestecă, se acoperă cu folie de plastic alimentară şi se introduc la rece pentru o jumătate de oră.
Se întoarce din când în când ca să se pătrundă bine. Feliile de carne se scot din marinată, se stropesc cu ulei şi se pun într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu. Se introduce tava în cuptor şi se ţine circa 20-30 de minute la foc mediu. Separat se face o salată din varza albă tocată în fâşii subţiri, castraveţii muraţi tăiaţi în felii, mărarul spălat şi tocat.
Se condimentează cu sare şi piper, se adaugă puţin ulei de măsline şi suc din lămâia rămasă. Uleiul de măsline se poate înlocui cu ulei de alune.
Poftă bună!