Muschi de porc cu sos de arahide
PrinteazaMuschi de porc cu sos de arahide din: muschi de porc, unt de arahide, otet, sos de soia, ghimbir, coriandru.
- 30 g unt de arahide
- 10 ml oţet din vin alb
- 10 ml sos de soia
- coriandru şi ghimbir
- 500 g muşchi de porc
Mod de preparare:
Se amestecă 30 g unt de arahide cu 40 ml apă fierbinte, 10 ml oţet din vin alb, 10 ml sos de soia, coriandru şi ghimbir. Se taie 500 g muşchi de porc în 3 fâşii lungi de 10 cm, care se împletesc.
Intr-o tigaie adâncă, se încing 20 ml ulei de nuci şi se prăjesc muşchiuleţii împletiţi, 10 min. Se scot cu o spumieră şi se pun deoparte. în aceeaşi tigaie se pun 1 ardei gras verde, tăiat cubuleţe mici şi 2 cepe verzi, tocate mărunt şi se prăjesc 5 minute.
Se adaugă muşchiuleţul împletit, 1 căţei usturoi zdrobit şi sosul de arahide. Se amestecă până dă în clocot.
Pofta buna!