Muschi de porc cu sos de prune si vin 

Printeaza

Muschi de porc cu sos de prune si vin din: muschi de porc, mustar, prune, vin, miere, boia, ienibahar, sare, piper.

Ingrediente:Muschi de porc cu sos de prune si vin

  • 1,5 kg muşchi de porc
  • 250 g prune uscate
  • 2 linguri cu muştar
  • 1 lingură cu miere
  • 300 ml vin
  • boia dulce
  • ienibahar
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Unge muşchiul cu muştar, condimentează-l cu boia, un praf de ienibahar, sare şi piper, apoi stropeşte-l cu puţin vin.

Spală prunele, scoate-le sâmburii şi păstrează jumătate întregi şi jumătate taie-le bucăţele. Amestecă vinul rămas cu mierea, adaugă şi prunele şi lasă-le vreo 10 minute să se pătrundă aromele.

Peste muşchi pune vinul cu mierea şi prunele şi adaugă apă, cam până la jumătate şi dă totul la cuptor, la foc mediu. Din 10 în 10 minute, întoarce muşchiul pe cealaltă parte.

După o oră şi ceva muşchiul este gata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.