Muschi de porc cu sos de prune si vin
PrinteazaMuschi de porc cu sos de prune si vin din: muschi de porc, mustar, prune, vin, miere, boia, ienibahar, sare, piper.
- 1,5 kg muşchi de porc
- 250 g prune uscate
- 2 linguri cu muştar
- 1 lingură cu miere
- 300 ml vin
- boia dulce
- ienibahar
- sare si piper
Mod de preparare:
Unge muşchiul cu muştar, condimentează-l cu boia, un praf de ienibahar, sare şi piper, apoi stropeşte-l cu puţin vin.
Spală prunele, scoate-le sâmburii şi păstrează jumătate întregi şi jumătate taie-le bucăţele. Amestecă vinul rămas cu mierea, adaugă şi prunele şi lasă-le vreo 10 minute să se pătrundă aromele.
Peste muşchi pune vinul cu mierea şi prunele şi adaugă apă, cam până la jumătate şi dă totul la cuptor, la foc mediu. Din 10 în 10 minute, întoarce muşchiul pe cealaltă parte.
După o oră şi ceva muşchiul este gata.
Pofta buna!