Muschi de porc cu telina
PrinteazaMuschi de porc cu telina din: muschi de porc, ulei, cartofi, telina, unt, oua, sare, piper.
- 500 g muşchi porc
- sare, după gust
- piper, după gust
- ulei, pentru uns
- 750 g cartofi
- 500 g smântână
- 25 g unt
- 2 ouă
- 75 ml ulei de floarea-soarelui
- ţelină cu morcovi şi smântână, opţional
- 3-4 frunze rozmarin, pentru decor
Mod de preparare:
Speli carnea de porc, o dai cu sare şi piper, apoi o ţii la frigider 30 de minute. O pui într-o tavă unsă cu ulei, torni 100 ml de apă şi dai la cuptorul încins, acoperită cu folie.
După 30d e minute, o scoţi şi mai laşi friptura alte 30 de minute până se pătrunde. O stropeşti, din când în când, cu sosul din tavă. Când este gata, o dai deoparte şi o ţii caldă.
Pentru garnitură, după ce ai spălat cartofii, n cureţi, îi tai cubuleţe şi îi pui la fiert. Când sunt gata, scurgi apa şi n pasezi. Adaugi smântână, untul, sarea şi încorporezi ouăle, pe rând, unul câte unul. Amesteci bine şi dai compoziţia prin aparatul de şpriţat manual.
Pui cartofii la cuptor, într-o tavă tapetată şi ii laşi 10-15 minute. Ii serveşti alături de muşchiul de porc şi, dacă doreşti, de garnitura de ţelină cu morcovi şi smântână.
Pofta buna!