Muschi de porc impanat cu salvie
PrinteazaMuschi de porc impanat cu salvie din: muschi de porc, mere, cimbrisor, cartofi, salvie, sare, piper, boia, ulei, vin alb, usturoi.
- 2 kg muşchi de porc
- un kg mere
- 2-3 crenguţe cimbrişor proaspăt
- 8 cartofi
- 3-4 frunze salvie
- sare grunjoasă
- piper boabe şi măcinat
- o lingură boia dulce
- o lingură boia iute
- 150 ml ulei de floarea-soarelui
- 400 ml vin alb dulce
- 5-6 căţei usturoi
- aţă de bucătărie
Mod de preparare:
Se curăţă muşchiul de porc de pieliţe, se trece printr-un jet de apă rece şi se lasă să se scurgă pe un şervet absorbant de bucătărie. Se taie pe lung, astfel încât să se poată umple cu frunzuliţele de cimbrişor şi cu rondelele de usturoi.
Se condimentează cu sare şi piper şi se rulează. Se strânge cu aţa de bucătărie şi se stropeşte cu ulei şi vin. Pe deasupra, se presară boiaua dulce şi iute, sare, piper şi frunzele de salvie. Se lasă o oră la frigider.
Intre timp, se iau merele şi cartofii, se spală, se curăţă şi se taie felii potrivite. Se pun în tavă şi se stropesc cu puţin ulei şi vin.
Se adaugă şi frunzuliţe de rozmarin proaspăt. Se scoate muşchiul de porc de la rece şi se pune şi el în tavă, apoi se bagă la cuptor, la 180°C.
Ca să nu se usuce nici merele dar nici muşchiul, se stropesc cu sosul din tavă din când în când. După ce s-a rumenit uniform, se serveşte cu garnitura de mere şi cartofi şi se ornează cu frunzuliţe de cimbrişor.
Muschi de porc impanat cu salvie
Pofta buna!