Muşchi de porc in crustă de paine
PrinteazaO reteta de muschi de porc in crusta de paine din: muschi file de porc, mere, ulei de masline extravirgin, vin, galbenusuri, sare, piper, supa, faina, drojdie, sare, zahar si frunze de salata.
- 1 kg muşchi file de porc
- 1 kg mere
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 100 ml vin
- 2 gălbenuşuri
- sare şi piper
pentru sos:
- 100 ml vin
- 1 lingură faină albă
- 1 pahar supă
pentru aluatul de pâine:
- 600 g faină albă
- 40 g drojdie
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1/2 linguriţă sare
- 1 vârf de cuţit zahăr
pentru decor:
- frunzuliţe de salată
Mod de preparare:
Amestecă faina cu drojdia sfărâmată, uleiul de măsline, sarea şi zahărul. Frământă bine până când obţii un aluat omogen, după care lasă-1 să crească.
Freacă muşchiul de porc cu sare şi piper şi prăjeşte-1 pe toate părţile într-o tigaie cu ulei de măsline încins. Scoate-1 şi păstrează lichidul din tigaie.
Curăţă merele de coajă, taie-le felii şi fierbe-le în 100 ml de vin timp de 5 minute, la foc mare. Când sunt gata, lasă-le să se răcorească, acoperă carnea cu ele şi înveleşte-o în aluat. Unge suprafaţa aluatului cu gălbenuşul bătut şi diluat cu puţină apă, apoi pune-1 în cuptorul preîn- călzit la 200° C până când aluatul devine auriu.
Aşază din nou tigaia pe foc, adaugă 100 ml de vin şi râcâie resturile de pe fundul ei. Când vinul s-a evaporat, adaugă faina şi supa, amestecă bine sosul şi strecoară-1 prin sită. Serveşte fileul tăiat felii, cu sosul alături. Decorează cu frunzuliţe de salată.
Muşchi de porc în crustă de paine
Poftă bună!