Muschi de porc in crusta de seminte
PrinteazaMuschi de porc in crusta de seminte din: muschi de porc, seminte, miez de nuca, oua, faina, ulei, cimbru, sare, piper.
- 800 g muşchi file (bucată întreagă)
- 2 linguri seminţe de floarea-soarelui, decojite
- 2 linguri seminţe de dovleac, decojite
- 2 linguri miez de nucă sfărâmat
- 1 lingură seminţe de susan
- 1 lingură seminţe de mac
- 2 ouă
- 3 linguri făină
- 150 ml ulei
- 1 linguriţă cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi fileul de pieliţe, îl speli, îl scurgi de apă şi îl ştergi cu un şervet de bucătărie. Il presari apoi cu sare şi piper. Amesteci într-un castron toate seminţele şi miezul de nucă. Amesteci ouăle cu făina, cimbrul, sare, piper şi omogenizezi bine.
Treci carnea prin acest amestec, o tăvăleşti prin amestecul de seminţe şi miez de nucă, apoi o presezi bine. Pui fileul într-o tavă, torni deasupra uleiul şi dai tava la cuptorul încins.
Laşi să se coacă la foc potrivit spre mic, pentru circa 70 de minute, stropind carnea din când în când cu uleiul din tavă. Apoi, spre final, dai focul la flacără mare, pentru încă 10 minute.
Scoţi tava dtp cuptor şi laşi carnea să se răcească, după care o tai în felii groase.
Pofta buna!