Muschi de porc in foietaj

Printeaza

Muschi de porc in foietaj din: foietaj, muschi de porc, unt, patrunjel, ciuperci, sunca de Praga, ou, rozmarin, sare, piper.
Ingrediente:Muschi de porc in foietaj

  • 1 pachet aluat de foitaj
  • 1 muşchiuleţ de porc (circa 1 kg)
  • 80 g unt
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • 300 g ciuperci
  • 4-5 felii şuncă de Praga
  • 1 ou
  • rozmarin uscat
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se curăţă bine muşchiuleţul, se spală, se usucă într-ur prosop, apoi se prăjeşte întreg, în unt, întorcându-se pe toate părţile. Se scoate muşchiul din tigaie, se pudrează cu sare, piper, rozmarin şi se lasă să se răcească. In untul rămas în tigaie se prăjeşte puţin pătrunjelul, apoi se adaugă ciupercile, spălate’şi tăiate felii.

Se prăjesc ciupercile până când se înmoaie şi scade lichidul din tigaie. Se întinde foaia de aluat astfe încât să nu fie mai groasă de 2-3 mm. Pe foaia de aluat se aştern feliile de şuncă, una lângă alta. De-a lungul foii se aşază muşchiuleţul, se acoperă uniform cu ciupercile.

Se rulează foaia cu muşchiul, se lipeşte bine la capete (se taie aluatul la capete, dacă foaia este mult mai lungă decât muşchiul) şi se lipesc deasupra ruladei bucăţele de aluat tăiate în diferite forme.

Se pune rulada pe o tavă unsă cu puţin unt, se unge cu ou bătut, se înţeapă în câteva locuri cu furculiţa şi se coace în cuptorul încins, la foc mai tare, timp de aproximativ 25 de minute.
Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.