Muşchi de porc pe pat de rubarbă
PrinteazaMuşchi de porc pe pat de rubarbă din: frunze de salvie, sare, ulei de masline, usturoi, muschiuleti de porc, sunca uscata, rubarba.
- 100 g frunze de salvie
- sare
- 100 ml ulei de masline
- 2 catei de usturoi decojiti
- 2 muschiuleti de porc
- 10 felii de sunca uscata
- 12 tije rubarba
Mod de preparare:
Se toacă frunzele de salvie şi se pisează împreună cu usturoiul; se adaugă ulei şi se omogenizează. Se unge carnea cu acest amestec şi se lasă să se marineze timp de cca 1 oră. Se încinge cuptorul la 220 °C. Se sărează carnea şi se înfăşoară de jur-împrejur în felii de şuncă.
Se spală tijele de rubarbă şi se decojesc. Se aşază pe fundul unei tăvi; deasupra se pune carnea şi se stropeşte cu restul de marinată; se presară restul de frunze de salvie şi uleiul rămas. Se acoperă vasul cu folie de aluminiu. Se dă la cuptor cca 15 min., apoi se scoate folia de aluminiu şi se mai coace 15 min.
Se scoate vasul din cuptor şi se lasă să se odihnească friptura. Se taie apoi felii perpendicular pe fibre şi se serveşte imediat, cu cartofi prăjiţi sau piure.
Muşchi de porc pe pat de rubarbă
Pofta buna!