Muschi de porc umplut, aromat
PrinteazaO reteta delicioasa de muschi de porc umplut din: muschi de porc, usturoi, ceapa, vin alb sec, ardei grasi, spanac, branza feta, bacon, foi de dafin, sare, piper, ulei de masline, cimbrisor si rucola.
- 1 lg muschi de porc
- 1 capatana de usturoi
- 2 cepe
- 150 ml vin alb sec
- 2 ardei grasi colorati
- 250 g spanac din borcan
- 100 g branza feta
- 250 g bacon
- 2 foi mari de dafin
- sare
- piper
- ulei de masline
- foi de dafin
- cimbrisor
- rucola
Mod de preparare:
Porţionează muşchiul de porc în două bucăţi egale. Crestează-le pe toată lungimea, astfel încât să obţii două felii subţiri şi plate. Condimentează cu sare şi piper. Taie ceapa şi ardeiul mărunt. Căleşte la foc mic. Adaugă baconul, spanacul, condimentele. Amestecă din când în când, circa 25 de minute. Lasă la răcit, adaugă brânza feta.
Unge fiecare felie de muşchi cu puţin ulei de măsline şi aşâză jumătate din compoziţie. După umplere, rulează cu grijă feliile de muşchi, fără să strângi prea tare, apoi leagă cu sfoară (sau prinde foarte bine cu scobitori lungi speciale pentru ruladă).
Incinge cuptorul la 200 de grade. Aşază muşchiul în tava de cuptor cu puţină apă şi ulei. Adaugă căţeii de usturoi. După circa o oră, verifică-l, întoarce-l, adaugă vinul.
Lasă-l circa 60 de minute la foc mic. Serveşte preparatul cu cartofi la cuptor şi salată de rucola, decorat cu cimbrişor verde. Neapărat, un pahar cu vin roşu alături.
Muchi de porc umplut
Pofta buna!