Muschi de porc umplut cu spanac si branza
PrinteazaMuschi de porc umplut cu spanac si branza din: 1 kg muşchi de porc, 1 căpăţână de usturoi, 2 cepe, 150 ml vin alb sec, 2 ardei graşi coloraţi, 250 g spanac din borcan, 100 g brânză feta, 250 g bacon, 2 foi mari de dafin, sare, piper, ulei de măsline, cimbrişor, rucola.
- 1 kg muşchi de porc
- 1 căpăţână de usturoi
- 2 cepe
- 150 ml vin alb sec
- 2 ardei graşi coloraţi
- 250 g spanac din borcan
- 100 g brânză feta
- 250 g bacon
- 2 foi mari de dafin
- sare
- piper
- ulei de măsline
- cimbrişor
- rucola
Mod de preparare:
Porţionează muşchiul de porc în două bucăţi egale. Crestează-le pe toată lungimea, astfel încât să obţii două felii subţiri şi plate. Condimentează cu sare şi piper. Taie ceapa şi ardeiul mărunt. Căleşte-le la foc mic. Adaugă baconul, spanacul, condimentele. Amestecă din când în când, circa 25 de minute. Lasă la răcit, apoi adaugă brânza feta.
Unge fiecare felie de muşchi cu puţin ulei de măsline şi aşază jumătate din compoziţie. După umplere, rulează cu grijă feliile de muşchi, fără să strângi prea tare, apoi leagă cu sfoară sau prinde cu scobitori.
Incinge cuptorul la 200°C. Aşază muşchiul în tava de cuptor cu puţină apă şi ulei. Adaugă căţeii de usturoi. După circa o oră, verifică-l, întoarce-l şi adaugă vinul.
Mai lasă 15-20 de minute, dacă carnea este gata.
Muschi de porc umplut cu spanac si branza
Pofta buna!