Muschi de urs cu garnitura de varza rosie, cu costita si mere si galusti de cartofi cu pesmet
PrinteazaMuschi de urs cu garnitura de varza rosie, cu costita si mere si galusti de cartofi cu pesmet
- 1,200 kg muşchi de la spinare (garf)
- 1/4 1 vin
- 2 cepe
- 200 g grăsime
- 2 ouă
- 2 linguri făină
- 100 g zarzavat
- sare
- piper
- cimbru
- 1 l supă sau apă
- puţin zahăr
- 3 mere
- 1 kg varză roşie
- 300 g cartofi
- pesmet
- 150 bureţi
- 80 g costiţă afumată
Mod de preparare:
Se dau la cuptor muşchiul cu zarzavatul tocat, ceapa tocată, sare, piper, grăsime, puţină apă. Cînd este rumenit se scoate şi se face sosul cu 1 lingură făină, se prăjeşte cu zarzavatul şi se stinge cu supă sau apă.
Se pune bulionul, cimbrul şi vinul şi se mai fierbe împreună cu muşchiul pînă ce este făcut. Se scoate muşchiul şi sosul se strecoară. între timp se fac garniturile varză roşie tăiată subţire, sotată cu ceapă tocată, costiţă afumată tăiată julien, merele curăţate şi tăiate, sare şi puţină grăsime.
Cartofii se fierb, se dau prin sită, se amestecă cu 1/2 lingură de făină, ouăle crude, sare, nucşoară rasă şi se fac găluştele.
Carnea se taie, se aşază pe platou garnisită cu varză roşie şi găluştile de cartofi cu pesmet. Sosul se pune puţin pe friptură şi restul se serveşte separat la sosieră cu cîţiva bureţi tăiaţi şi fierţi.
Pofta buna!