Muschi de urs cu garnitura de varza rosie, cu costita si mere si galusti de cartofi cu pesmet

Printeaza

Muschi de urs cu garnitura de varza rosie, cu costita si mere si galusti de cartofi cu pesmet

Ingrediente:Muschi de urs cu garnitura de varza rosie, cu costita si mere si galusti de cartofi cu pesmet

  • 1,200 kg muşchi de la spinare (garf)
  • 1/4 1 vin
  • 2 cepe
  • 200 g grăsime
  • 2 ouă
  • 2 linguri făină
  • 100 g zarzavat
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 l supă sau apă
  • puţin zahăr
  • 3 mere
  • 1 kg varză roşie
  • 300 g cartofi
  • pesmet
  • 150 bureţi
  • 80 g costiţă afumată

 

Mod de preparare:

Se dau la cuptor muşchiul cu zarzavatul tocat, ceapa tocată, sare, piper, grăsime, puţină apă. Cînd este rumenit se scoate şi se face sosul cu 1 lingură făină, se prăjeşte cu zarzavatul şi se stinge cu supă sau apă.

Se pune bulionul, cimbrul şi vinul şi se mai fierbe împreună cu muşchiul pînă ce este făcut. Se scoate muşchiul şi sosul se strecoară. între timp se fac garniturile varză roşie tăiată subţire, sotată cu ceapă tocată, costiţă afumată tăiată julien, merele curăţate şi tăiate, sare şi puţină grăsime.

Cartofii se fierb, se dau prin sită, se amestecă cu 1/2 lingură de făină, ouăle crude, sare, nucşoară rasă şi se fac găluştele.

Carnea se taie, se aşază pe platou garnisită cu varză roşie şi găluştile de cartofi cu pesmet. Sosul se pune puţin pe friptură şi restul se serveşte separat la sosieră cu cîţiva bureţi tăiaţi şi fierţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.