Muschi de vita cu ciuperci
PrinteazaMuschi de vita cu ciuperci
- muschi de vita – 0,900 gr.
- ulei de floare – 0,100 ml.
- unt – 0,100 gr.
- faina – 0,020 gr.
- pasta de tomate – 0,015 gr.
- vin rosu – 0,200 ml.
- vin alb – 0,100 ml.
- supa de oase – 0,200 ml.
- ciuperci – 0,150 gr.
- morcovi – 0,030 gr.
- patrunjel radacina – 0,030 gr.
- pastarnac – 0,030 gr.
- telina – 0,030 gr.
- sare – 0,015 gr.
- piper – 0,002 gr
Muschiul se curata de pielite, se spala si se transeaza dupa care se da un praf de sare si piper , se aseaza intr-o cratita cu uleiul bine incins si se rumeneste usor pe ambele parti.
Separat se incinge untul in care se calesc legumele taiate potrivit , faina cu pasta de tomate si vinul alb.Se lasa la fiert 5 minute dupa care se strecoara si se toarna sosul obtinut peste muschi, adaugand ciupercile curatate, spalate si taiate lame.
Se introduce muschiul in cuptorul incins si se lasa 30 – 35 de minute inainte de al scoate cu 5 minute adaugam vinul rosu. Se serveste cu sosul propriu.
Pofta buna!