Muschi de vita cu cuscus
PrinteazaO reteta gustoasa de muschi de vita cu: sare, piper, cimbru, vin rosu, ulei de masline, zahar, otet, cuscus, unt, dovlecei, morcovi, usturoi, gogosari.
- 800 g muşchi de vită
- sare
- piper
- cimbru
- 100 ml vin roşu
- 3-4 linguri ulei de măsline
- o lingură zahăr
- 3-4 linguri oţet aromatic
- 300 g cuşcuş
- 50 g unt
Ingrediente garnitura:
- 2-3 dovlecei
- 3 morcovi
- 4-5 căţei usturoi
- 2 gogoşari
Mod de preparare:
Se feliază muşchiul în bucăţi. Se condimentează cu sare, piper, ulei de floarea-soarelui, vin, zahăr, oţet balsamic si cimbru pasat. Se acoperă cu folie si se lasă câteva ore la frigider.
Separat, se pune apă cu sare la fiert si se lasă să clocotească. Se adaugă cuşcuşul si se fierbe aproximativ 30 de minute. Se bagă carnea în cuptor şi se pregăteşte garnitura de legume.
Se spală, se taie şi se călesc în unt sau ulei. Carnea se serveşte cu garnitura de legume şi cuşcuş.
Muschi de vita cu cuscus
Pofta buna!