Muschi de vita cu legume sote

Printeaza

Muschi de vita cu legume sote din: muschiulet, ciuperci, ceapa, patrunjel, cartofi, oua, unt, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Muschi de vita cu legume sote

  • 450 g muşchiuleţ
  • 100 g ciuperci
  • 1 ceapă roşie
  • sare
  • 1 linguriţă piper măcinat
  • 1 legătură de pă­trunjel verde
  • 200 g cartofi
  • 2 ouă
  • 1 lingură unt
  • 3 linguri ulei
  • 1 gălbenuş

 

Mod de preparare:

Muşchiuleţul se curăţă de pieliţă, apoi se aşază într-o cra­tiţă, se toarnă deasupra 200 ml de ulei şi se lasă în frigider timp de doua zile. Apoi se scoate carnea din marinată şi se rumeneşte uşor pe toate părţile.

Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în grăsimea rămasă. Se adaugă ciupercile tă­iate felii, pătrunjelul tăiat mărunt şi se condimentează du­pă gust.

Se lasă preparatul pe foc 10 minute, după care se trece prin sită. După ce pasta rezultată s-a răcit, se ames­tecă bine cu gălbenuşul. Carnea se aşază pe o tavă, se să­rează şi se piperează, după care se acoperă cu sosul de ciuperci.

Intre timp, se fierb cartofii în coajă, apoi se decojesc, se zdrobesc şi se amestecă bine cu untul. Se adau­gă sare după gust, apoi se omogenizează bine cu două ouă.

Piureul obţinut se pune grămăjoare deasupra sosului de ciuperci. Se dă tava la cuptor timp de 45 de minute. Muşchiuleţul se serveşte cu legume sote şi sos Madeira.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.