Muschi de vita cu legume sote
PrinteazaMuschi de vita cu legume sote din: muschiulet, ciuperci, ceapa, patrunjel, cartofi, oua, unt, ulei, sare, piper.
- 450 g muşchiuleţ
- 100 g ciuperci
- 1 ceapă roşie
- sare
- 1 linguriţă piper măcinat
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 200 g cartofi
- 2 ouă
- 1 lingură unt
- 3 linguri ulei
- 1 gălbenuş
Mod de preparare:
Muşchiuleţul se curăţă de pieliţă, apoi se aşază într-o cratiţă, se toarnă deasupra 200 ml de ulei şi se lasă în frigider timp de doua zile. Apoi se scoate carnea din marinată şi se rumeneşte uşor pe toate părţile.
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în grăsimea rămasă. Se adaugă ciupercile tăiate felii, pătrunjelul tăiat mărunt şi se condimentează după gust.
Se lasă preparatul pe foc 10 minute, după care se trece prin sită. După ce pasta rezultată s-a răcit, se amestecă bine cu gălbenuşul. Carnea se aşază pe o tavă, se sărează şi se piperează, după care se acoperă cu sosul de ciuperci.
Intre timp, se fierb cartofii în coajă, apoi se decojesc, se zdrobesc şi se amestecă bine cu untul. Se adaugă sare după gust, apoi se omogenizează bine cu două ouă.
Piureul obţinut se pune grămăjoare deasupra sosului de ciuperci. Se dă tava la cuptor timp de 45 de minute. Muşchiuleţul se serveşte cu legume sote şi sos Madeira.
Pofta buna!