Muschi de vita cu prune

Printeaza

Muschi de vita cu prune din: muschi de vita, usturoi, ceapa, unt, vin, cimbrisor, sare, piper.

Ingrediente:Muschi de vita cu prune

  • 500 g muşchi de vită
  • • 2 căţei de usturoi
  • 1 ceapă mică
  • 20 + 15 g unt
  • 75 ml vin roşu dulce
  • 300 g prune
  • 2 rămurele de cimbrişor
  • 1 ramură de rozmarin
  • 2 cepe roşii
  • 200 g ciuperci (creasta-cocoşului)
  • 3 ramuri de tarhon
  • 5 tije de arpagic sau 5 bulbi
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă un căţel de usturoi şi se opăreşte 2 min. în apă clocotită; se taie felii şi se împănează muşchiul.

Se încălzeşte cuptorul, se taie ceapa şi se pun bucăţile de ceapă şi carnea într-un vas de iena cu capac. Se dă la cuptor 40 minute, întorcând carnea din când în când.

După 20 minute se unge carnea cu unt (20 g), apoi se adaugă vinul. După încă 10 minute se adaugă prunele.

Se scoate carnea pe farfurie, se scurge, se acoperă cu aluminiu şi I se lasă la cald. Se pun prunele pe o altă farfurie şi se scurge sosul peste ele. Se adaugă cimbrişorul, rozmarinul şi al doilea căţel de usturoi şi se lasă să se infuzeze 5 minute.

Se topeşte unt într-o tigaie, se adaugă ceapa roşie şi ciupercile tăiate felii; se înăbuşă 3 minute. Se adaugă sare, piper, arpagicul şi tarhonul tocate. Se scot din sos cimbrişorul, rozmarinul şi usturoiul.

Se împănează carnea cu cimbrişorul şi rozmarinul şi se serveşte cu sos, prune şi ciuperci.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.