Muschi de vita cu trufe si vin
PrinteazaMuschi de vita cu trufe si vin din: muschi de vita, slanina, trufe, pate de gasca, vin, unt, sare, piper.
- 1 muşchi de vită (1,2-1,5 kg)
- felii subţiri de slănină
- 2 trufe
- 250 g pate simplu din ficat de gâscă
- 400 ml vin roşu
- 75 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie trufele în felii foarte fine. Se înveleşte muşchiul cu felii subţiri de slănină şi se acoperă pe toate părţile cu feliuţe de trufe. Se pune pe o tavă, se pudrează cu sare şi piper, se pun pe el bucăţele de unt. Se introduce tava în cuptorul bine încins.
Se coace la foc mai mare, după 20 de minute se întoarce muşchiul pe partea cealaltă şi se mai coace încă 25 de minute. Se stropeşte des cu sosul din tavă. Se scoate din cuptor şi se pune muşchiul pe o tavă. Sosul din tavă se degresează, se toarnă în el jumătate din vin şi 2 linguri de apă caldă. Se fierbe până scade la jumătate. Pateul se freacă bine cu furculiţa şi se amestecă cu restul de vin, se toarnă peste el sosul de la friptură şi se bate bine.
Se taie muşchiul în felii subţiri şi se serveşte cu sosul foarte fierbinte.
Pofta buna!