Muşchi de vită în crustă de rozmarin
PrinteazaMuşchi de vită în crustă de rozmarin din: muschi de vita, piper rosu, rozmarin, ulei de masline, ardei iute, branza dulce, bacon, nucsoara, chimen, sare, banuti de ciocolata, cacao, vin rosu sec, otet balsamic, zahar.
- 250 g muschi de vita
- 20 g piper rosu
- 10 g rozmarin proaspat
- ulei de masline
- 2 bucati ardei iute (cat mai drept)
- 2 linguri branza dulce
- 2 felii bacon
- nucsoara
- chimen
- sare
pentru sos:
- 20-30 g banuti de ciocolata (80% caca)
- 1 lingurita cacao
- 50 ml vin rosu sec
- 15-20 ml otet balsamic
- 1 lingurita zahar
Mod de preparare:
Zdrobeşti piperul roşu şi îl amesteci cu rozmarinul tocat şi cu ulei de măsline. Ungi carnea cu amestecul rezultat şi o laşi la rece 15-20 minute, la marinat.
Ardeiul iute îl speli, îl tai pe lung, îl cureţi de seminţe şi vinişoare şi îl umpli cu un amestec de brânză dulce, sare, nucşoară şi chimen.
Rulezi în bacon şi introduci la cuptor până când baconul devine crocant. Muşchiul îl prăjeşti pe grill sau în tigaie, în funcţie de preferinţe (în sânge, mediu sau bine făcut), întorcându-l des de o parte pe alta pentru a se prăji uniform.
Intr-o tigaie, topeşti ciocolata cu vinul roşu, cacao, oţet balsamic şi o linguriţă de zahăr. Serveşti pe o felie de pâine toast cu ardeii iuţi şi sosul de ciocolată.
Muşchi de vită în crustă de rozmarin
Pofta buna!