Muschi de vita la gratar cu garnitura
PrinteazaMuschi de vita la gratar cu garnitura din: mazare, muschi de vita, cartofi, suc de lamaie, sare si piper.
- 300 g mazare congelata
- 2 felii de muschi de vita
- 4 cartofi
- sucul de la 1/2 lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru ca muşchiul de vită să fie fraged, fie se cumpără carne de vită maturată, fie se va unge cu ulei, se va condimenta cu sare, piper şi opţional cimbru şi seva lăsa peste noapte lafrigider.
Se aleg felii mai groase de muşchi, de aproximativ 300 g fiecare.
Se pune untul la topit într-o tigaie mai înaltă şi se adaugă mazărea. Se condimentează cu sare şi se lasă timp de câteva minute, până ce mazărea e gata.
Cartofii se curăţă, se taie cuburi şi se pun într- o oală cu apă fiartă cu sare. Se lasă până s-au fiert. Se în cinge grătarul pentru friptură. Focul trebuie săfie iute.
Se pun feliile de carne de vită şi se lasă pe grătar după preferinţă, un timp mai lung pentru carne bine făcută sau mai scurt, dacă o preferăm în sânge.
Se serveşte cu mazăre trasă în untşi cu cartofi fierţi. La servire, după gust, putem stropi carnea cu suc de lămâie.
Muschi de vita la gratar cu garnitura
Pofta buna!
Incoming search terms:
- garnitura vita la grătar
Ce bine arata muschiul de vita