Muschi de vita la gratar cu legume
PrinteazaMuschi de vita la gratar cu legume: ceapa, usturoi, cartofi, ulei de masline, otet, patrunjel, sare, piper, muschi de vita, sos Worcester.
- 500 g ceapă tocată mare
- 2 căpăţâni de usturoi curăţate
- 8 cartofi de rnărime mică sau medie
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 linguriţă oţet
- 2 linguri pătr-unjel proaspăt tocat
- sare
- piper negru
- 4 felii de muşchi (circa 125 g fiecare)
- 1 lingură sos Worcester (facultativ)
Mod de preparare:
Incălzeşti cuptorul la 200° C. Pui ceapa, usturoiul şi cartofii într-o tavă de cuptor. Stropeşti cu 1 lingură de ulei de măsline, acoperi cu o folie de aluminiu şi dai tava la cuptor 15 minute, până devin moi.
După ce legumele s-au pătruns, le pui într-un castron şi le amesteci cu 1 lingură ulei de măsline, oţet şi pătrunjel tocat, apoi le sărezi şi le piperezi după gust.
Incălzeşti o tigaie tip grătar la flacăra puternică, îndepărtezi porţiunile de grăsime de pe carne. Freci feliile de carne cu 1 lingură de ulei de măsline şi, facultativ, cu 1 lingură de sos Worcester.
Sărezi şi piperezi după gust, apoi prăjeşti carnea pe grătar pe fiecare parte, până se pătrunde bine. Serveşti carnea cu legumele copte şi cu salată ori murături.
Muschi de vita la gratar cu legume
Pofta buna!