Muschi de vita la gratar, marinat in sos de soia
PrinteazaMuschi de vita la gratar, marinat in sos de soia din: muschi de vita, sos de soia, sake, sare, miere, chilli, ceapa, piper.
- 2 felii de muşchi de vită (aprox. 500 g)
- 100 ml sos de soia
- 50 ml sake
- 1 linguriţă de sare
- 2 linguri de miere
- 1 lingură de chilli
- 3 fire de ceapă verde
- 1 linguriţă de piper
Mod de preparare:
Alege două felii de muşchi de vită a câte 250 g fiecare, frige-le pe grătar 2 minute pe fiecare parte şi cufundă-le într-un vas cu apă rece. După 15 minute, scurge-le, şterge-le cu un prosop şi taie-le în felii cât mai subţiri.
Ţine-le minimum 4 ore în frigider, într-un amestec din sos de soia, sake, sare, miere, chili, ceapă verde tocată foarte fin şi piper alb proaspăt râşnit.
Şterge din nou feliile de carne, pune-le pe grătar încă un minut pe fiecare parte şi serveşte-le imediat, alături de salată verde şi/sau orez.
Muschi de vita la gratar, marinat in sos de soia
Pofta buna!
Atentie! Muschiul de vita trebuie lasat la fezandat ceva timp, daca nu este lasat o sa fie atos si tare …