Muschi de vita umplut cu ciuperci
PrinteazaMuschi de vita umplut cu ciuperci din: muschi de vita, foietaj, ulei, ou, sare, piper, faina, lapte, ou, patrunjel, sare, ciuperci, pesmet.
- 700 g muşchi de vită
- 350 g foietaj
- trei linguri ulei
- un ou
- sare, piper
Pentru clătitele cu pătrunjel:
- 50 g făină
- 150 ml lapte
- un ou
- două linguri de pătrunjel proaspăt tocat
- un vârf de sare
Pentru umplutura de ciuperci:
- 500 g ciuperci tocate
- 50 g unt
- 50 g pesmet
- 5 linguri de smântână
- două gălbenuşuri de ou
- două cepe mici tocate
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 220° C.
Săraţi şi piperaţi muşchiul de vită, puneţi-l într-o tavă împreună cu uleiul şi introduceţi-l la cuptor timp de 25 de minute, dacă îl doriţi bine făcut sau 20 de minute dacă îl preferaţi mai fraged.
Când este gata, lăsaţi-l să se răcească şi scadeţi temperatura cuptorului la 190° C.
Pregătiţi clătitele, amestecând făina, sarea, oul, jumătate din cantitatea de lapte şt pătrunjelul tocat până obţineţi un aluat, apoi adăugaţi restul de lapte. Ungeţi o tigaie cu puţin ulei şi faceţi din această compoziţie 3-4 clătite.
Pregătiţi umplutura de ciuperci punând ceapa tocată la înmuiat într-o tigaie cu unt, adăugaţi apoi ciupercile date la mixer, săraţi şi lăsaţi compoziţia pe foc până scade. Amestecaţi pesmetul, smântână şi gălbenusurile de ou.
Adaugati aceasta compozitit peste ciuperci şi lăsaţi totul sa se răcească. Itindeţi aluatul de foietaj sub forma unui dreptunghi. Puneţi peste el doua clătiteşi o parte din umplutura de ciuperci. Adaugati apoi carnea,acoperiti-o cu restul de ciuperci si clatite.
Păstraţi câteva fâşii de aluat,iar cu restul acoperiti carnea. Ungeti preparatul cu ou şi decoraţi-l cu restul de aluat. Puneti muschiul de vita în foietaj la cuptor, timp de 40 de minute, până ce aluatul se rumeneşte.
Pofta buna!