Muschi de vita Welington
PrinteazaMuschi de vita Welington din: muschi de vita, faina, unt, otet, oua, ciuperci, sare, piper, mustar, ceapa, ulei, patrunjel.
- 800 g muschi de vaca
- 500 g faina
- 500 g unt
- 10g otet
- 300 g Champinion
- 4 oua
- 5 g sare
- 5 piper
- 50 g mustar
- 300 g ceapa
- 200 ml ulei
- 3 leg.patrunjel verde
Mod de preparare:
Muschiul de vaca se curata de tendoane si se unge cu mustar,piper si se aseaza in ulei si se tine asa 2-3 zile.
Ciupercile le taiem cuburi marunte. Ceapa se curata si se taie marunt. In ulei se pune ceapa la calit se adauga ciupercile se condimenteaza si se adauga patrunjelul tocat marunt iar dupa ce se raceste I se adauga 3 buc,oua.
Din faina ,unt sare si otet se face un aluat frantuzesc. Muschiul de vaca se rumeneste la suprafata dupa care se unge cu compozitia de ciuperci,ceapa si oua si totul se acopera cu aluat de foitaj.
Se orneaza cu aluat de foietaj ,se unge cu ou si se introduce la cuptor unde se tine pana se rumeneste.
Se serveste cu garnitura de legume saute,cartofi piure. Se poate adauga un sos brun.
Pentru reusita trebuie sa avem grija de temperatura cuptorului ca sa nu fie nici caci aluatul se va arde si nici prea rece caci atunci untul se va scurge prea fierbinte din aluat si nu vom mai obtine din aluat produsul finit dorit adica sa se desprinda in foite usoare si gustoase.
La taierea muschiului trebuie sa avem un cutit bine ascutit pentru ca sa nu se deteriorizeze produsul finit din punct de vedere al aspectului.
La prajirea muschiului de vaca trebuie sa avem grija ca acesta sa fie rumenit la suprafata dar sa ramana in singe la mijloc.
Pofta buna!