Muschi de vită
PrinteazaMuschi de vită
- 600-700 g muşchi de vită
- 150 g ulei
- o lingură ceapă tocată
- 1 linguriţă boia
- 400-500 g cartofi
- 2 ardei graşi
- 2-3 linguri bulion
- sare
- piper
- 1 lingură de unt fierbinte
- pătrunjel verde tocat
Mod de preparare:
Taie muşchiul în felii de grosimea unui degît, pe care le baţi puţin cu bătătorul de carne şi potriveşti de sare, boia şi piper, după gust. Pui carnea la înăbuşit în 1/2 din cantitatea de ulei până când carnea este moale.
Cartofii curăţaţi şi tăiaţi bucăţi pătrate îi pui la fiert în apă cu sare. Ceapa o prăjeşti în uleiul rămas, stingi cu bulion, adaugi ardeii tăiaţi, puţin sos în care s-a înăbuşit carnea, sarea necesară şi laşi să fiarbă în câteva clocote.
Aşezi în farfuria de servit feliile de carne, torni sosul, pui cartofii cu unt fierbinte şi frunzele de pătrunjel.
Pofta buna!