Muschi de vitel cu ciuperci
PrinteazaO reteta de muschi de vitel cu ciuperci uscate si smantana, vin alb, patrunjel, ceapa, usturoi, sare, piper, unt si faina de grau.
- 600 g felii de viţel
- 300g ciuperci uscate
- 1 pahar smântână proaspătă
- 1 pahar vin alb
- pătrunjel tocat
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- sare
- piper negru boabe
- 1 lingură ulei de măsline
- 80 g unt
- 80 g făină de grâu
Mod de preparare:
Cureţi muşchiul de pieliţe şi-l tai în felii groase de circa 3 cm. într-un castron cu apă călduţă, înmoi ciupercile, pentru 10 minute. Torni într-un vas 1/2 din paharul de vin, 1/2 pahar de apă, 10 boabe de piper şi le laşi la macerat jumătate de oră.
Intre timp tai mărunt ceapa, o pui într-o tigaie cu jumătate din căţelul de usturoi, uleiul de măsline, 30 g de unt şi căleşti 5 minute. Scurgi ciupercile şi le adaugi în tigaia cu ceapă. Adaugi sare, piper şi, după 5 minute, vinul alb rămas, smântână şi pătrunjelul tocat.
Laşi pe foc încă 10 minute. Scurgi bine carnea şi o dai prin făină de grâu. Topeşti într-o tigaie untul rămas, aşezi filetul şi-l coci câteva minute, la foc mediu, astfel încât carnea să rămână moale.
Adaugi sosul de ciuperci şi laşi încă 2 minute. Pui filetul în mijlocul farfuriei, adaugi într-o parte sosul de ciuperci şi mâncarea e servită!
Poftă bună!