Muschi de vitel cu ciuperci

Printeaza

O reteta de muschi de vitel cu ciuperci uscate si smantana, vin alb, patrunjel, ceapa, usturoi, sare, piper, unt si faina de grau.

Ingrediente:Muschi de vitel cu ciuperci

  • 600 g felii de viţel
  • 300g ciuperci uscate
  • 1 pahar smântână proaspătă
  • 1 pahar vin alb
  • pătrunjel tocat
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • sare
  • piper negru boabe
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 80 g unt
  • 80 g făină de grâu

 

Mod de preparare:

Cureţi muşchiul de pieliţe şi-l tai în felii groase de circa 3 cm. într-un castron cu apă călduţă, înmoi ciupercile, pentru 10 minute. Torni într-un vas 1/2 din paharul de vin, 1/2 pahar de apă, 10 boabe de piper şi le laşi la macerat jumătate de oră.

Intre timp tai mărunt ceapa, o pui într-o tigaie cu jumătate din căţelul de usturoi, uleiul de măsline, 30 g de unt şi căleşti 5 minute. Scurgi ciupercile şi le adaugi în tigaia cu ceapă. Adaugi sare, piper şi, după 5 minute, vinul alb rămas, smântână şi pătrunjelul tocat.

Laşi pe foc încă 10 minute. Scurgi bine carnea şi o dai prin făină de grâu. Topeşti într-o tigaie untul rămas, aşezi filetul şi-l coci câteva minute, la foc mediu, astfel încât carnea să rămână moale.

Adaugi sosul de ciuperci şi laşi încă 2 minute. Pui filetul în mijlocul farfuriei, adaugi într-o parte sosul de ciu­perci şi mâncarea e servită!

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.