Muschi de vitel la gratar cu legume
PrinteazaMuschi de vitel la gratar cu legume din: muschi de vitel, vanata, rosii, ulei de masline, lamaie, sare, piper, patrunjel, menta.
- 4 felii de muşchi de viţel
- 1 vânătă
- 2 roşii
- 60 ml ulei de măsline
- 1 lămâie
- sare
- piper negru proaspăt măcinat
- 2 linguri pătrunjel verde, proaspăt tocat
- 2 linguri mentă proaspătă, tocată mărunt
Mod de preparare:
Combini într-un castronel 2 linguri ulei şi 2 linguri suc de lămâie. Tăvăleşti carnea de viţel prin acest lichid şi aşezi un grătar pe foc mediu spre iute. Tai vânătă şi roşiile în câte 8 felii şi le stropeşti cu restul de ulei, apoi asezonezi cu sare şi piper.
Frigi feliile de vânătă şi pe cele de roşii în jur de 2 minute pe fiecare parte, până ce s-au frăgezit, apoi le păstrezi la cald.
Frigi feliile de carne 4 minute pe fiecare parte, până când sunt pătrunse. Intr-un castron amesteci pătrunjelul, menta şi coaja de lămâie rasă. Aranjezi fripturile pe farfurii, iar peste ele aşterni vinetele şi roşiile.
Presari deasupra amestecul de ierburi şi stropeşti totul cu sucul de lămâie rămas.
Pofta buna!