Muschi de vitel la gratar
PrinteazaMuschi de vitel la gratar din: muschi de vitel sau manzat, unt, sare.
- 1 kg muşchi de viţel sau mânzat
- 2-3 linguri unt
- sare
Mod de preparare:
Muşchiul se taie perpendicular pe fibră, în felii de 1-2 cm grosime. Feliile se bat bine cu ciocanul de şniţele sau cu gâtul unei sticle, apoi se sărează.
Se lasă cam o oră la aer, apoi se pun pe grătarul fierbinte şi se ung cu unt. Când s-au rumenit pe o parte, se răsucesc pe cealaltă parte. Când s-au rumenit pe ambele părţi (dar şi-au păstrat sucul înăuntru) se iau de pe grătar şi se servesc fierbinţi cu o bucăţică de unt deasupra şi, recomandabil, cu pătrunjel verde tocat.
Uzual muşchiul la grătar este servit cu cartofi prăjiţi şi murături (castraveciori acri sau gogoşari în otet) sau cu salată verde.
Pofta buna!